ICF ry Foorumi

Yleinen kategoria => Reitit / matkakertomukset => Aiheen aloitti: Bobby McGee - 06.06.18 - klo:21:54

Otsikko: EIC 2018 Italia
Kirjoitti: Bobby McGee - 06.06.18 - klo:21:54
  Reissu alkoi Vuosaaren satamasta 2.6.18 Travemundeen, jossa oltiin su-iltana 3.6. Ensimmäinen yö vietettiin  Lyypekissä hotel Armisruhr Garnissa, josta ei ole kuin hyvää sanottavaa, palvelun, aamiaisen ja hinnan ja laadunsuhteen.

 Ensimmäinen varsinainen ajopäivä alkoi harmaassa pilvisäässä, kunnes iltapäivällä pilvet kaikkosivat ja lämpötila nousi  n. 28°C asteeseen.  Illalla pysähdyttiin Leipzigin liepeille sellaseen pikkukylään kuin Brehna, josta löydettiin ihan kelvollinen hotelli Bavaria, joka kuitenkin kalpeni Lyypekin majoitukselle, kaikessa. Kilometrejä kertyi n. 400. Tiet oli joskus aika pieniä, muutama kilometri ajettiin jopa sellasta väylää, jossa oli kaksi n. 0,5m levyistä päällystettä ja loppu tie oli hiekkaa.

 Tiistai oli aika pitkälti kuin edellinen, aamulla pilvistä, iltapäivällä kuumaa. Tiet jouhevampia, kuin maanantaina. Majoitus löytyi Regensburgista Arnuflsplatz Aparts, josta vuokrattiin kaksi huoneistoa, suosittelemme. Päivällinen käytiin syömässä Tsekinmaalla .

 Viikon keskimmäinen päivä alkoi sääkarttoja tutkien, koska oli luvattu ukkosta ja rankkoja vesisateita. Mutta eipäs satanutkaan, vaan taas oli kuuma. Alppien läheisyys aiheutti ihmettelyä, kuinka pieni ihminen onkaan suurten asioiden edessä, aivan mahtavia maisemia.
Nyt ollaan Itävallassa Zell am Seessa, laaksossa, jota lumihuiput reunustavat. Majoitusta on tiivistetty, nyt meillä on yksi 3 huoneen apartementti.
Ajokilometrejä on takana n.1100, eli rauhallisesti pikkuteitä ajellen ja maisemia katsellen.
 
 
Otsikko: Vs: EIC 2018 Italia
Kirjoitti: PAX. - 06.06.18 - klo:22:49
Kiitos matkakertomuksesta :smilie_flag_058:
Otsikko: Vs: EIC 2018 Italia
Kirjoitti: PAX. - 18.06.18 - klo:13:13
Pyysin Jyhyveltä et nappaileppas matkasta selfie kuvia niin tiedetään että ootte tallessa. No näin teki...

Niitä sit naureskeltiin tsuptsup ryhmässäkin ja tein niistä tämmösen videon...

https://youtu.be/XVPsTaX5yWw7

Missä Jyhyve luuraa? :2funny:

Ei tajuttu sitä kimppaselfietä ottaa Urjanlinnan aamupalalla jonne Jyhyve ajeli suoraan lautalta.

Tärkeintä ei ole määränpää vain matkanteko.
Otsikko: Vs: EIC 2018 Italia
Kirjoitti: at600 - 18.06.18 - klo:15:34
Hienon videon Jaska teit............
Otsikko: Vs: EIC 2018 Italia
Kirjoitti: Marru - 29.06.18 - klo:13:30
Hieman omasta matkastani, joka erosi pääryhmän matkasta sen pituuden vuoksi.
Travessa yöpyminen Hotelli Waldhusen, jonka jälkeen kohti Bad Lauterbergia Hartzin alueella; Pension Wallfrieden/motoristimajoitus ja sen jälkeen Augsburg Hoten Adler, jonne saavuin yöllä pilkkopimeässä.
Tiet kaikki ovat Saksassa hyvässä kunnossa, joskin jokunen pikkukylä oli "pottupeltokunnossa".
Saksan jälkeen Brenneron solan kautta Italiaan ja siellä Vicenzassa Albergo S Raffaele, joka oli mäen päällä( 45 asteen nousu) ja jonka sisäänmeno pihalle oli mäen puolivälistä sateisessa säässä...Tunnelma oli harras kirkon katveessa ja niinpä huoneissa ei ollut edes tv:tä. Viiniä kyllä sai ja lähiravintolasta todellakin hyvää pizzaa, joka oli matkan ensimmäinen.
Ravennan majoituksen löytääkseni piti suorittaa muutamia hakuja, mut määränpää löytyi.
Meeting hyvin järjestetty, joskin majoituksessa oli hieman toivomisen varaa. Ilma oli kuin kuumaa maitoa...
Paluu Gardajärven ja Campo di Trensin kautta Saksaan Lauenfordeen ja siitä sitten laiva Malmööseen ja yhden yön majoituttumisella Turkuun ja Suomeen. Kilometrejä kertyi 5793km ajaen mutkat ja vain minimin motaria. Pääasiassa ajoin yksin, jos ei lasketa Ravenna-Campo di Trens matkaa. Euroopassa käyneenä aiemminkin pyörällä, oli matkan teko minulle tuttua eikä kielikään mennyt solmuun.
Mummuissa on voimaa :uglystupid2: :smilie_flag_058:
Otsikko: Vs: EIC 2018 Italia
Kirjoitti: tagatubos - 07.07.18 - klo:20:28
Ihan makeeta alkua tarinoille reissusta!
Googlen avituksella näistä turinoiden paikoista pääsee sisälle syvemmin, joten paikkatiedotkin on hyvät.
Lisää lisää!  :smilie_flag_058:
Otsikko: Vs: EIC 2018 Italia
Kirjoitti: Ennu - 24.07.18 - klo:17:24
Oma matkani Italiaan oli myös ensimmäinen reissuni Eurooppaan.

Matka alkoi 2.6. jolloin treffasin matkakaverini ja ensimmäinen etappi oli Eteläsatamaan ja sieltä Tallinnan kautta Pärnuun. Pärnuun saavuimme myöhään illalla ja katuvalojen loisteessa (?) suunnistimme majapaikkaan nimeltään Hotel Jannseni Accomondation. Kamppeet kämppiin ja unta palloon.

Toinen matkapäivä Pärnusta Liettuan Kaunasiin, siellä majoitus Hotel Baltios Bures -nimisessä paikassa. Matkaa tälle etapille tuli n. 450 km.

Kolmas päivä taittui Kaunasista Varsovaan, jossa ruuhkassa jouduimme erilleen ja siinä hötäkässä meinasi palaa käämit aivan totaalisesti. Liikenne oli melkoisen kiivastahtista mutta siltikin se majapaikka löytyi joka oli Hotel Smart2Stay U Jakuba. Tosin siihen tarvittiin muutama puhelu.. päivän ilometrit n. 400.

Neljäs matkapäivä jatkui Varsovasta Oswiezimiin, Hotel Old Town ja 340 km.  Samalla kävimme tutustumassa Auchwichiin ja Birkenauhun, jotka ovat olleet matkakohde-haaveenani jo kauan. Nyt sekin tuli nähtyä.

Viides päivämatka Oswiecimistä Brno-nimiseen kaupunkiin Tsekkoslovakiassa. Hotel Ubytowna Brno ja päivän kilometrisaalis 338 km.

Kuudentena päivänä matkamme jatkui Brnosta Klagenfurthiin Itävaltaan ja siellä majoituimme Hotel Pension Wachauhin. Tässä etapissa olikin sitten jo korkeuseroja ja 450 km:n matka sujui ilman kommelluksia.

Seitsemäs reissupäivä olikin menomatkan viimeinen etappi ja Ravennaan.  Tällä etapilla tapasimme toisen suomalaisen ryhmän, jonka kanssa ajoimme lopun matkaa ja saavuimme perille kuuman keskipäivän aikoihin. Päivän kilometrit olivat n. 415 km.
Ravennassa aika kului kuin siivillä ja yllätyksenä koin sen, kuinka avoimia ja mukavia nämä Intruder-porukat ovatkaan, tulivat mistä maasta tahansa. Kaikki kiva loppuu kuitenkin aikanaan ja kotiinlähdön päivä koitti liian aikaisin. Haikein mielin kamppeet laukkuihin ja kotimatka saattoi alkaa.

Kotimatkan ensimmäinen reitti kulki toivomuksestani Carda-järven rantaa, joka olikin upea kokemus. Gardalta suunnistimme Campo di Trens -nimiseen kylään ja siellä pienessä kyläpahasessa olikin mainio  majoitus uima-altaineen ja saunoineen, Hotel Wieser. n.460 km  oli vaivan arvoinen!

Toisena päivänä ajoimme Campo di Trensistä Ingolstadtiin, Saksaan. Mahdottoman mukava ajopäivä huipentui mukavaan majoitukseen sekä hotellinomistajan ehdotukseta käppäilimme uimaan läheiselle rannalle. Kyllä kannatti, sillä ranta oli upea ja vesi lämmintä, puhumattakaan ympäröivästä hienosta maisemasta.

Kolmas kotimatkapäivä olikin sitten odotusta täynnä, sillä ajoimme Ingolstadtista Berliiniin, jossa treffasin serkkuni Annen liki 30 vuoden jälkeen! Hotellimme oli Hotel Pension Senta, johon löysimme eksymättä. Ilta kului Luizin kaupassa, metrolla ajellessa sekä tietysti illalla kävimme paikallisessa pitzeriassa syömässä. Serkkuni ja hotellin omistaja, suomalaissyntyinen Nina, olivat oppainamme. Illalla jätimme jäähyväiset serkun kanssa ja sovimme, että näemme uudelleen Joulumarkkinoilla.

Loppumatka taittui rivakkaa vauhtia Kieliin ja sieltä yölaivalla  Göteborgiin. Aamulla pikamatka Göteborgista Tukholmaan ja ehdimme kuin ehdimmekin iltalaivaan, jolla tulimme Turkuun seuraavana aamuna. Turusta erkanimme omille teillemme ja kotimatkalla tuli käännettyä kaasukahvaa siihen malliin, että olin nopeasti kotona. Pikkukoirani oli onnesta sekaisin, kun näki minut reilun kahden viikon jälkeen. Hiljainen talo otti matkalaisen vastaan ja eräänlainen haikeus jäi roikkumaan ajotakin liepeeseen, niin upea oli tämä mun ensimmäinen reissuni! Kiitos matkakumppanille, joka jaksoi opastaa ja auttaa tarvittaessa, sillä ihan ilman kommelluksia tämä reissu ei kokonaisuutena mennyt, ei kuitenkaan henkilövahinkoja, joka on jo iso juttu. Via Baltica oli kokemisen arvoinen!

Tästä tuli pitkä sepusus eikä siltikään kaikkea tullut kirjoittettua, mitä matkalla näin. Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti.  Ensivuonna Sussen keula kääntyy kohti Espanjaa. Sitä reissua odotan innolla ja sen avulla jaksaa pitkän talven yli ensi kevääseen.  :smilie_flag_058: