Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Reitit / matkakertomukset / Vs: Norjan reissu
« Uusin viesti kirjoittanut tagatubos 12.12.18 - klo:16:04 »
Ei yhtään paha aloitus Norjan valloitukseen!
On tuo Norja vain hieno paikka, jossa aktiviteetteja on jos jonkinlaista ajon huilipäivillekin.
Mekin ollaan vain hyvin pieni kosketus vasta saatu maasta ja ei kun uudestaan on päästävä.
2
Reitit / matkakertomukset / Vs: Luonto-/mpreissu ympäri Suomen kolmessa viikossa
« Uusin viesti kirjoittanut tagatubos 12.12.18 - klo:15:32 »
Hieno video ja pitääpä tutustua blogiinkin tarkemmin!
Lämmittää mieltä kovasti tällaiset retket.  :smilie_flag_058:
3
Reitit / matkakertomukset / Vs: Luonto-/mpreissu ympäri Suomen kolmessa viikossa
« Uusin viesti kirjoittanut Vanhamies 31.08.18 - klo:10:22 »
Hieno retki ja kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa..
4
Reitit / matkakertomukset / Luonto-/mpreissu ympäri Suomen kolmessa viikossa
« Uusin viesti kirjoittanut velperi 30.08.18 - klo:09:53 »
Kierrettiin elokuussa slovakialaisen kaverin kanssa Suomea ympäri kolmisen viikkoa. Yhtäkään hotelliyötä ei reissuun mahtunut. Samalla tuli koluttua kansallispuistoja, joissa yövyimme joko autiotuvissa, teltassa tai laavussa.

Kenraaliharjoituksena pyörähdimme saariston rengastiellä muutaman yön ajan, jonka jälkeen oli helpompi miettiä mukaan tulevia varusteita.

Kaverilla oli alla söpö pieni Kawasaki ja meikäläisellä 1400 intikka. Molemmat tuli hankittua hiljattain ennen reissuun lähtöä, joten päivät ennen reissua vierähtivät pyörien matkakuntoon saattamisessa. Pyörät toimivat (yllättävän) hyvin, intikasta muutama pultti toki halusi kokeilla vapautta, mikä on ymmärrettävää. Varsinkin kun reissuun mahtuu satoja kilsoja hiekka/metsäteitä.

Seuraavaa reissua varten tästä voisi ottaa opiksi seuraavia asioita:
-Kännyköiden lataussysteemi. Tein nopeasti toiseen sivulaukkuun tupakinsytytin-kännykkälaturin, johon virran kaappasin takavalolta. Olisi pitänyt ottaa suoraan akulta ja katkaisin väliin. Näin kännykkää olisi voinut ladata yön yli. Quick Chargea tukeva adapteri on jo laitettu tilaukseen. Menossa oli kuitenkin 3 kännykkää (yksi navigointia varten), actionkamera, varavirtalähde, usb-ladattava taskulamppu, jotka kukin vuorollaan olivat tyhjinä.
-Säätiedotusten seuraaminen. Meillä ei ollut hirveästi väliä minne menemme ja koska. Olisi voinut tarkemmin seurata ennusteita, jotta olisi välttänyt suurimmat sateet. Tai sitten olisi vaan voinut skipata Oulun kokonaan.
-Varusteet. Erävarusteet vievät paljon tilaa, joten mitä vähemmän tavaraa ottaa mukaan, sitä vähemmän tarvitsee kantaa. Onnistuimme 90% hyvin, mutta pientä viilausta voi aina tehdä.

Suomen kansallipuistot ovat mahtavia paikkoja. Suosittelen kaikille käymään. Suurimmassa osassa on luontokeskus, josta saa vinkkejä minne kannattaa mennä, etenkin jos ei halua patikoida pitkiä matkoja. Käytimme useaan otteeseen sellaista taktiikkaa, että katsoimme etukäteen muutaman hienon paikan, sitten ajoimme pärrillä pikkuteitä mahdollisimman lähelle.


Niin ja tässäpä vielä linkki videoon: https://youtu.be/FgX0UI2FdAIlisäys: reissulle jatkoa: https://vellumaailmalla.blogspot.com/
5
Reitit / matkakertomukset / Vs: EIC 2018 Italia
« Uusin viesti kirjoittanut Ennu 24.07.18 - klo:17:24 »
Oma matkani Italiaan oli myös ensimmäinen reissuni Eurooppaan.

Matka alkoi 2.6. jolloin treffasin matkakaverini ja ensimmäinen etappi oli Eteläsatamaan ja sieltä Tallinnan kautta Pärnuun. Pärnuun saavuimme myöhään illalla ja katuvalojen loisteessa (?) suunnistimme majapaikkaan nimeltään Hotel Jannseni Accomondation. Kamppeet kämppiin ja unta palloon.

Toinen matkapäivä Pärnusta Liettuan Kaunasiin, siellä majoitus Hotel Baltios Bures -nimisessä paikassa. Matkaa tälle etapille tuli n. 450 km.

Kolmas päivä taittui Kaunasista Varsovaan, jossa ruuhkassa jouduimme erilleen ja siinä hötäkässä meinasi palaa käämit aivan totaalisesti. Liikenne oli melkoisen kiivastahtista mutta siltikin se majapaikka löytyi joka oli Hotel Smart2Stay U Jakuba. Tosin siihen tarvittiin muutama puhelu.. päivän ilometrit n. 400.

Neljäs matkapäivä jatkui Varsovasta Oswiezimiin, Hotel Old Town ja 340 km.  Samalla kävimme tutustumassa Auchwichiin ja Birkenauhun, jotka ovat olleet matkakohde-haaveenani jo kauan. Nyt sekin tuli nähtyä.

Viides päivämatka Oswiecimistä Brno-nimiseen kaupunkiin Tsekkoslovakiassa. Hotel Ubytowna Brno ja päivän kilometrisaalis 338 km.

Kuudentena päivänä matkamme jatkui Brnosta Klagenfurthiin Itävaltaan ja siellä majoituimme Hotel Pension Wachauhin. Tässä etapissa olikin sitten jo korkeuseroja ja 450 km:n matka sujui ilman kommelluksia.

Seitsemäs reissupäivä olikin menomatkan viimeinen etappi ja Ravennaan.  Tällä etapilla tapasimme toisen suomalaisen ryhmän, jonka kanssa ajoimme lopun matkaa ja saavuimme perille kuuman keskipäivän aikoihin. Päivän kilometrit olivat n. 415 km.
Ravennassa aika kului kuin siivillä ja yllätyksenä koin sen, kuinka avoimia ja mukavia nämä Intruder-porukat ovatkaan, tulivat mistä maasta tahansa. Kaikki kiva loppuu kuitenkin aikanaan ja kotiinlähdön päivä koitti liian aikaisin. Haikein mielin kamppeet laukkuihin ja kotimatka saattoi alkaa.

Kotimatkan ensimmäinen reitti kulki toivomuksestani Carda-järven rantaa, joka olikin upea kokemus. Gardalta suunnistimme Campo di Trens -nimiseen kylään ja siellä pienessä kyläpahasessa olikin mainio  majoitus uima-altaineen ja saunoineen, Hotel Wieser. n.460 km  oli vaivan arvoinen!

Toisena päivänä ajoimme Campo di Trensistä Ingolstadtiin, Saksaan. Mahdottoman mukava ajopäivä huipentui mukavaan majoitukseen sekä hotellinomistajan ehdotukseta käppäilimme uimaan läheiselle rannalle. Kyllä kannatti, sillä ranta oli upea ja vesi lämmintä, puhumattakaan ympäröivästä hienosta maisemasta.

Kolmas kotimatkapäivä olikin sitten odotusta täynnä, sillä ajoimme Ingolstadtista Berliiniin, jossa treffasin serkkuni Annen liki 30 vuoden jälkeen! Hotellimme oli Hotel Pension Senta, johon löysimme eksymättä. Ilta kului Luizin kaupassa, metrolla ajellessa sekä tietysti illalla kävimme paikallisessa pitzeriassa syömässä. Serkkuni ja hotellin omistaja, suomalaissyntyinen Nina, olivat oppainamme. Illalla jätimme jäähyväiset serkun kanssa ja sovimme, että näemme uudelleen Joulumarkkinoilla.

Loppumatka taittui rivakkaa vauhtia Kieliin ja sieltä yölaivalla  Göteborgiin. Aamulla pikamatka Göteborgista Tukholmaan ja ehdimme kuin ehdimmekin iltalaivaan, jolla tulimme Turkuun seuraavana aamuna. Turusta erkanimme omille teillemme ja kotimatkalla tuli käännettyä kaasukahvaa siihen malliin, että olin nopeasti kotona. Pikkukoirani oli onnesta sekaisin, kun näki minut reilun kahden viikon jälkeen. Hiljainen talo otti matkalaisen vastaan ja eräänlainen haikeus jäi roikkumaan ajotakin liepeeseen, niin upea oli tämä mun ensimmäinen reissuni! Kiitos matkakumppanille, joka jaksoi opastaa ja auttaa tarvittaessa, sillä ihan ilman kommelluksia tämä reissu ei kokonaisuutena mennyt, ei kuitenkaan henkilövahinkoja, joka on jo iso juttu. Via Baltica oli kokemisen arvoinen!

Tästä tuli pitkä sepusus eikä siltikään kaikkea tullut kirjoittettua, mitä matkalla näin. Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti.  Ensivuonna Sussen keula kääntyy kohti Espanjaa. Sitä reissua odotan innolla ja sen avulla jaksaa pitkän talven yli ensi kevääseen.  :smilie_flag_058:
6
Reitit / matkakertomukset / Vs: Norjan reissu
« Uusin viesti kirjoittanut Roope 23.07.18 - klo:14:46 »
Kokolailla sama reisssu, mutta  Kilpisjärven kautta kesä-heinäkuun vaihteessa. Ajoimme  Nordkappiin saakka, aika haasteellinen kovan tuulen vuoksi ja muutama sata enemmän mittariin.  :smilie_flag_058:
7
Reitit / matkakertomukset / Norjan reissu
« Uusin viesti kirjoittanut EJP 22.07.18 - klo:08:17 »
 Tästä kaikki lähti...   14.07 klo 13.00 mopon keula kohti pohjoista.Ensimmäinen yöpyminen Kolilla, josta pieni rykäsy Saariselälle. Aamulla lähtö eteenpäin. Saariselältä Karigasniemen kautta Norjaan Olderfjordin kylään,jossa yövyimme. Olderfjordista aamuvarhasella lähtö eteenpäin Altan kautta Olderdalenin kylään, missä yöpyminen. Aamulla lähtö Olderdalenista kohti Suomea ja Leviä. Levillä yöpyminen, aamulla jatkoimme Leviltä Kärsämäelle. Hyvien saunomisten ( noin kolm tuntia) hyvät yöunet ja aamuvarhaisella lähtö
kohti kotia...  20.07 klo 16.00 kotona vantaalla. 

Ilmat oli mitä mahtavimmat,ylös mennessä Rovaniemellä satoi tunnin,kunnon ukkoskuuro. Pieni kastuminen ei matkantekoa haitannut.
Lapin maisemat aina mieleiset,mutta Norjassa ihminen kyllä tuntee olevansa pieni. Oli vuonoa, vuorenrinnettä, tunnelia ( pisin
tunneli viisi kilometria),Ylä/alamäkeä,suoraa/mutkatietä. Tämä reissu oli ensimmäinen norjassa käynti. Ei juurikaan suunnitelmia,
muuta kuin käydään Norjassa. Ensi vuonna sit uusi reissu. Kilometrejä kertyi kaikki 3380 km.
8
Reitit / matkakertomukset / Vs: EIC 2018 Italia
« Uusin viesti kirjoittanut tagatubos 07.07.18 - klo:20:28 »
Ihan makeeta alkua tarinoille reissusta!
Googlen avituksella näistä turinoiden paikoista pääsee sisälle syvemmin, joten paikkatiedotkin on hyvät.
Lisää lisää!  :smilie_flag_058:
9
Reitit / matkakertomukset / Vs: EIC 2018 Italia
« Uusin viesti kirjoittanut Marru 29.06.18 - klo:13:30 »
Hieman omasta matkastani, joka erosi pääryhmän matkasta sen pituuden vuoksi.
Travessa yöpyminen Hotelli Waldhusen, jonka jälkeen kohti Bad Lauterbergia Hartzin alueella; Pension Wallfrieden/motoristimajoitus ja sen jälkeen Augsburg Hoten Adler, jonne saavuin yöllä pilkkopimeässä.
Tiet kaikki ovat Saksassa hyvässä kunnossa, joskin jokunen pikkukylä oli "pottupeltokunnossa".
Saksan jälkeen Brenneron solan kautta Italiaan ja siellä Vicenzassa Albergo S Raffaele, joka oli mäen päällä( 45 asteen nousu) ja jonka sisäänmeno pihalle oli mäen puolivälistä sateisessa säässä...Tunnelma oli harras kirkon katveessa ja niinpä huoneissa ei ollut edes tv:tä. Viiniä kyllä sai ja lähiravintolasta todellakin hyvää pizzaa, joka oli matkan ensimmäinen.
Ravennan majoituksen löytääkseni piti suorittaa muutamia hakuja, mut määränpää löytyi.
Meeting hyvin järjestetty, joskin majoituksessa oli hieman toivomisen varaa. Ilma oli kuin kuumaa maitoa...
Paluu Gardajärven ja Campo di Trensin kautta Saksaan Lauenfordeen ja siitä sitten laiva Malmööseen ja yhden yön majoituttumisella Turkuun ja Suomeen. Kilometrejä kertyi 5793km ajaen mutkat ja vain minimin motaria. Pääasiassa ajoin yksin, jos ei lasketa Ravenna-Campo di Trens matkaa. Euroopassa käyneenä aiemminkin pyörällä, oli matkan teko minulle tuttua eikä kielikään mennyt solmuun.
Mummuissa on voimaa :uglystupid2: :smilie_flag_058:
10
Reitit / matkakertomukset / Vs: EIC 2018 Italia
« Uusin viesti kirjoittanut at600 18.06.18 - klo:15:34 »
Hienon videon Jaska teit............
Sivuja: [1] 2 3 ... 10